Praktijkgegevens

Coaching op Leefstijl


Coaching op Leefstijl (CooL) is een programma waarbij een leefstijlcoach u helpt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Een stijl die bij uw dagelijkse leven past en waarin ongezonde gewoontes worden aangepast. Hier werkt u samen met de coach aan. Het programma duurt in totaal 24 maanden en bestaat per jaar uit een combinatie van 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken (inclusief een intake- en evaluatiegesprek). Thema's die aan bod komen tijdens het programma zijn voeding, beweging, balans, in- en ontspanning, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement en vitaliteit. Lees voor meer informatie de folder. 


Wanneer kunt u deelnemen?

  Als u 18 jaar of ouder bent en minimaal een matig
    verhoogd gewichtsgerelateerd risico heeft.
  Als u onder behandeling bent voor hart- en
    vaatziekten of diabetes type 2.
  Als u een ernstig overgewicht heeft (BMI van 30
    of hoger).
  Als u een overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger)
    en een een verhoogd risico op diabetes type 2 of 
    hart- en vaatziekten.
  Als u een BMI heeft van 25 en artrose of slaapapneu
  Als u gemotiveerd bent om uw leefstijl aan te passen


Voldoet u niet aan deze criteria, maar wilt u wel deelnemen aan het programma? Dat is mogelijk. U betaalt dan wel zelf de kosten hiervoor (ca. 750 euro) en kunt deze niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Het leefstijlcoachingsprogramma wordt gegeven door leefstijlcoaches met een erkenning van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) of door een zorgverlener met een aantekening van leefstijlcoach. Het Huisartsenteam heeft met deze zorgverleners een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin we afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit.  


Vergoeding
Er zijn geen kosten verbonden aan het leefstijlprogramma als u voldoet aan de medische eisen en verzekerd bent bij CZ, VGZ, Zilveren Kruis Achmea, Menzis, DSW en Zorg en Zekerheid.


Hoe meld ik me aan?
Download hier de akkoordverklaring. Vul deze in en neem deze mee naar uw huisarts of praktijkondersteuner om uw deelname te bespreken. Voldoet u aan de voorwaarden? Neem dan contact op met één van de leefstijlcoaches.


Waar en wanneer
Wij bieden het CooL programma aan in Breda, Etten-Leur, Zundert en Rucphen. Na de zomer verwachten we het programma ook aan te kunnen bieden in Hoeven.


Bijeenkomsten Breda

Dinsdag      9.00 - 10.30 uur        Nathalie Saanen     
Dinsdag    16.00 - 17.30 uur     Lisette Bulle    VOL
Woensdag    16.00 - 17.30 uur     Ron Bekker     
Donderdag   16.00 - 17.30 uur     Nathalie Saanen    
Donderdag   16.00 - 17.30 uur     Lisette Bulle    
Vrijdag   16.00 - 17.30 uur     Bram van Meersbergen    


Bijeenkomst Etten-Leur

Vrijdag           15.00 - 16.30 uur      Ron BekkerBijeenkomst Zundert

Donderdag      18.30 - 20.00 uur      Rick GommersBijeenkomsten Rucphen

Maandag          9.30 - 11.00 uur       Anneke HuijbregtsBijeenkomst Roosendaal

Maandag          15.00 - 16.30 uur       Karin van ErckVragen?
Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan eens een kijkje op leefstijlinterventies. Hier vindt u regelmatig nieuwe informatie over het CooL-programma. Ook kunt u voor vragen terecht bij uw huisarts, de praktijkondersteuner of bij de leefstijlcoach in uw regio.